top of page

Como; is de hoofdstad van de provincie Como en tevens de grootste stad aan het Comomeer. Como ligt in het zuiden van de westelijke arm van het Comomeer. De stad heeft een zeer centrale ligging. Op slechts 50 km ten zuiden van de stad ligt de hoofdstad van de regio Lombardije: milaan. De Zwitserse grens (Chiasso) ligt op slechts 8 km afstand. Het vliegveld Malpensa (Milaan) ligt op zo’n 60 km rijden van Como en is hiermee het meest dichtbij zijnde vliegveld. Vliegveld Orio al Serio (Bergamo-Milaan) ligt op zo’n 80 km rijden vanaf de stad. 

Het oude stadscentrum van Como ligt direct aan het Comomeer en is omgeven door een oude stadsmuur. Het centrum is te voet te bereiken via een van de diverse toegangspoorten in de stadsmuur. Auto’s zijn in het grootste gedeelte van het oude centrum niet toegestaan.

Bergamo: Ontdek de schilderachtige straten van Bergamo

De charmante stad Bergamo voelt meer aan als een groot dorp. Zo veel minder massaal en drukbezocht dan het nabijgelegen Milaan. Niet vreemd, want slechts een paar procent van de reizigers die op Bergamo Airport landt, bezoekt ook daadwerkelijk deze stad. De meeste mensen reizen direct door naar het Comomeer of naar de grote mode- en designstad Milaan. Maar gun je jezelf een dag of twee voor een stedentrip Bergamo, dan weet ik zeker dat deze stad een heerlijke indruk op je achterlaat.

Monza; een stad met 125.000 inwoners, ligt in de Italiaanse regio lombardije.Tegenwoordig is Monza voornamelijk bekend omwille van zijn autodromo nazionale, het Formule 1-circuit waar elk jaar weer vele autosport-fans naartoe gaan om de grandprix van Italië bij te wonen. Het circuit ligt aan de rand van Monza, dat vroeger tot de belangrijkste steden van Lombardije behoorde.

Milaan; is de tweede stad van het land (na Rome) en de hoofdstad van de regio Lombardije. De agglomeratie Milaan telt maar liefst vier miljoen inwoners. Milaan behoort samen met Rome, Florence, Venetië en Napels tot de populairste stedentripbestemmingen van Italië, ondanks het feit dat de Tweede Wereldoorlog zeker haar sporen heeft achtergelaten in het centrum van Milaan. De status van Milaan als winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk maakt veel goed. De meeste bezoekers vinden het vooral leuk dat Milaan authentieker is dan veel andere toeristische hotspots binnen italie.

Lugano; de grootste stad in de vakantieregio Ticino - is niet slechts de op twee na belangrijkste financiële plaats van Zwitserland, congres-, bank- en businesscentrum, maar ook de stad van de parken en bloemen, van villa's en sacrale bouwwerken. Met mediterrane flair biedt Lugano alle voordelen van een wereldstad en tegelijkertijd het cachet van een kleine stad.

bottom of page