top of page

Proeverij-arrangement

Om te beginnen een wandeling door Val di Mello met aansluitend een proeverij bij Wijnboerderij Sorsasso in Domaso.

Door de vallei naar Alpe Pioda

Om te kunnen zeggen dat je de hele Val di Mello bewonderd hebt, is het aan te raden om er helemaal doorheen te lopen en iets hoger te gaan, om een ​​van de mooiste plekjes te ontdekken, het Alpe Pioda bekken. De route omvat ongeveer 2 uur wandelen voor een enkele reis, de helft langs een vlak muilezelpad, in het laatste deel in plaats daarvan ongeveer 400 meter hoogte klimmen in een dicht bos. Vanaf de parkeerplaats aan het begin van de vallei, te voet bereikbaar vanuit het dorp San Martino Valmasino in 20 minuten via een van de 

toegangspaden naar de vallei, ga je langs het hele muilezelpad dat begint bij de "Gatto Rosso", in de plaats Ca 'Panscer , en daarna een eerste klim van een paar minuten bereikt het uitgestrekte Qualido-meer , gevormd in 2009 na een grote aardverschuiving vanaf de Qualido-muur erboven.

Verderop, na het passeren van de laatste groep hutten in de Rasica- plaats , gaat het pad het bos in en leidt na een paar korte beklimmingen tussen grote granieten rotsblokken uiteindelijk naar de bodem van de Val di Mello, vlakbij de brug over de Torrone-stroom en de waterval della Chiusa rechtsonder.

Als we omhoog gaan met talrijke haarspeldbochten en een vallei met een beek oversteken, gaan we licht omhoog totdat de prachtige weilanden van Alpe Pioda verschijnen , gelegen op een hoogte van 1560 meter, aan het begin van een groot met gras begroeid bassin ingesloten tussen plaquettes, ravijnen en pilaren van graniet.

Tien minuten voor de alp, een uitstekend gemarkeerd panoramisch punt, kunt u de Val di Mello van bovenaf bewonderen tijdens zijn hele ontwikkeling.

Bij wijnboerderij Sorsasso kunt u 's middags genieten van een proeverij.

De proeverij bestaat uit 

* een vleesplateau

* een kaasplateau

* locale olijfolie

* 3 soorten wijn

* water

* brood

Prijzen:

2 overnachtingen + proeverij €250,00

Prijzen zijn gebaseerd op basis van 2 personen bij

gebruik van 1 twee persoonskamer inclusief ontbijt

bottom of page