top of page

Monte Tamaro; Deze markante 1962 m hoge berg ligt precies tussen Locarno en Lugano . Beroemd door de kerk Santa Maria degli Angeli door Mario Botta en de bergkamwandeling van Monte Lema daar naartoe.

Deze toeristische berg verwierf beroemdheid door de kerk Santa Maria degli Angeli van Mario Botta, met schilderingen van Enzo Cucchi en door de uitzichtrijke bergkamwandeling vanuit Monte Lema naar dit punt en terug.

Vanuit Rivera gaat de kabelbaan omhoog naar Alpe Foppa op 1530 m. De Telecom-antenne staat ruim 300 m hoger, de eigenlijke top van de Tamaro ligt 432 m hoger. Bij goed zicht ziet men vanaf de top en tijdens de Lema wandeling het Mona Rosa massief liggen. Wandelroutes lopen in alle richtingen, ook naar Indemini. Mountainbikers waarderen de downhill trajecten en het bike-park.

Het bergrestaurant, de zomerrodelbaan, de tyrolienne, de grote kinderspeeltuin bij het bergstation en het adventure-kabelpark bij het middenstation, maken van de Monte Tamaro een belevenisberg. Een echte spetterend genoegen is ook “Splash & Spa Tamaro” in Rivera, een meer dan 10.000 vierkante meter groot waterpark.

Hoogte: 1962m

Swiss-Miniatur Op een oppervlakte van 14.000 m2 kunnen bezoekers meer dan 120 modellen op schaal van 1:25 bewonderen die de belangrijkste gebouwen, monumenten en transportmiddelen in Zwitserland vertegenwoordigen. Een park van 3.560 m lang met 18 treinen loopt door het park. Het is fascinerend om de verscheidenheid aan treinen te zien die langs de sporen rijden, bruggen oversteken en langs stations stoppen. Boten zijn ook in beweging op de meren, kabelbanen en kabelbanen gaan op en neer door de bergen en auto's rijden langs de snelweg. 

Sighignola is een berg in Italië, in de regio Lombardije, gelegen tussen het Comomeer en het Luganomeer. De berg is 1.302 meter hoog. Bovenop bevindt zich een plateau vanwaar men een goed uitzicht heeft op Zwitserland, van de stad Lugano tot aan centraal Zwitserland

Bellagio is een prachtig populair dorpje op de oever van het Comomeer. Het dorpje is met name erg populair bij de toeristen omdat het een van de aankomstplaatsen is van de van de veerdienst die vanaf Menaggio vertrekt.

Belaggio is met name populair omdat er in het dorp veel restaurants te vinden zijn. Een groot deel van deze restaurants zijn te vinden aan de oever van het Comomeer op de boulevard van Bellagio. Het eerste wat je opvalt als je naar Bellagio vaart zijn de prachtige villa’s die aan de rand van het dorp staan. De bekendste villa is de Villa Melzi. In deze villa verbleef de componist Franz Liszt geruime tijd samen met zijn geliefde gravin d’Agoult. 

Lenno; Een van de oudste olijfolie fabriekjes van Italie. Waar nog op traditionele manier olijfolie word bereid.

Valle Verzasca, oftewel de Verzasca Vallei, ligt in het kanton Ticino in Zwitserland. Deze vallei werd recent beroemd door een indrukwekkende video op social media. Op de video is de beroemde oude brug Ponte dei Salti in het dorpje Lavertezzo te zien en het azuurblauwe water. Maar deze vallei rond de Verzasca-rivier heeft veel meer te bieden.

Livigno

Cascata della Val Nera is een van die verborgen juweeltjes watervallen die typisch zijn voor Italië. Cascata della Val Nera is te vinden in Valle Vago (op een weg genaamd Via Forcolo) ten zuiden van Livigno in de regio Lombardije.

Vanaf Livigno is het een korte rit naar Alpe Vago, waar u uw auto langs de hoofdweg kunt parkeren (gps 46.468402, 10.093822). Het is verboden om over de kleine weg naar Alpe Vago te rijden, maar het is een korte wandeling naar de trailhead van Cascata della Val Nera.

Vanaf de trailhead is het een wandeling van 2 kilometer (30 minuten) over een pad langs de rivier de Vago totdat je deze 10-20 meter hoge waterval bereikt.

Pigra - Monte Galbiga is een berg van Lugano Prealps wordt hoog 1698 m boven de zeespiegel gelegen in de provincie van Como aan de westelijke oever van het Comomeer , in de buurt van het perlana val

Op heldere dagen zijn zes meren achter elkaar te zien: van zuidwest tot noordoost, Lago Maggiore , Lake Muzzano , Lake Lugano , Lake Piano , Lake Como en Lake Mezzola . Verder is de stad Porlezza, Mount Grona duidelijk zichtbaar in het noorden en de valleien Perlana en VAl intelvi inhet zuiden . Er is ook een prachtig uitzicht op de Alpen, waaronder Monte Rosa opvalt .

Domaso wordt opgesplitst door een rivier; de Livo. Vele toeristen (en ook de locals) beklimmen deze rivier. Deze rivier staat bekend om de vele watervallen waar de jongeren (en sommige ouderen) vanaf springen. Het belopen van de rivier is als het springen van steen naar steen. Vaak met als doel zo lang mogelijk droge voeten te houden. Echter lukt dit bijna nooit.

Het waterpeil in de rivier kan erg verschillen. Op droge dagen is het erg laag water. Na dagen met regen, kan de rivier snel stromen en is het beklimmen van de rivier af te raden.

Monte Generoso; Aan het zuidelijke uiteinde van het Meer van Lugano ligt de 1701 meter hoge Monte Generoso. Met deze hoogte is de berg ongetwijfeld de belangrijkste panoramaberg van het kanton Ticino. 

bottom of page